• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dumoulin: "Een Froome in goede doen gaat mijn tijd nog verbeteren"

  Dumoulin koos als een van de weinige renners voor een tijdrijdersfiets.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Tom Dumoulin was de eerste die een serieuze richttijd heeft neergezet in de klimtijdrit van de Ronde van Frankrijk. "Het was een goede tijdrit, maar ik denk niet dat het genoeg zal zijn voor de zege", zei de Nederlander meteen na de aankomst.

  De renner van Giant-Alpecin was een van de weinige die begon aan de 17 kilometer met een tijdrijdersfiets. Een nadeel als het bergop gaat, maar niet voor de sterke Nederlander. Hij verbeterde de tijd van Thomas De Gendt, de beste tot dat moment. 

  "Het was een goede tijdrit, maar ik denk niet dat het genoeg zal zijn voor de zege", zei hij meteen na de aankomst tegen Sporza. "Het was niet mijn beste tijdrit, maar het was natuurlijk ook een klimtijdrit."

  "Ik denk dat de tijd nog net iets scherper kan. De klassementsrenners hebben gisteren wel vol moeten rijden, terwijl ik het rustig aan kon doen. Maar een Froome in goede doen gaat deze tijd wel verbeteren, denk ik. "

  "Ik voelde me goed en was misschien net iets te gretig op het eerste steile stuk. Ik wist dat je daar veel tijd kan verliezen of winnen. Ik wou daar tijd winnen, maar viel daarna een beetje stil. Nu ja, niet echt stil, maar op het vlakkere stuk daarna had ik wel moeite om mijn ritme te houden."

  "Waarom ik voor mijn tijdritfiets koos? Omdat ik me daar gewoon heel lekker op voel."