• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt: "Ik had vandaag weer kracht in de benen"

  Thomas De Gendt hoopt op een plaats in de top tien.

  Thomas De Gendt wordt met zekerheid de beste Belg in de Tour op onze nationale feestdag. De tempobeul van Lotto Soudal reed met 31'45" een ijzersterke tijdrit en hoopt op een plaats in de top tien. "De eersten zullen hier binnenkomen rond de 31 minuten."

  "Ben ik echt de snelste? Dat is mooi, ik was goed onderweg en ik had wel wat kracht in de benen vandaag", wist De Gendt aan de micro bij Renaat Schotte.

  "Aanvankelijk was het plan om niet te veel krachten te verliezen vandaag. Maar ik voelde dat de benen goed zaten, daarom ben ik ook voluit gegaan. De Tour duurt ook maar vier dagen meer, dus kon ik even goed mijn best doen."

  "Ik verwacht niet de beste tijd te hebben aan het eind van de dag. Het verschil met Dumoulin en Froome straks zal wellicht groot zijn. Ik verwacht dat de beste tijd hier rond de 31 minuten zal liggen."