• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Bie: "Je voelt je pas écht renner als je de anderen pijn kunt doen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Aan de vooravond van de Belgische nationale feestdag waren renner Sean De Bie en comedian Begijn Le Bleu te gast in Vive le Vélo. Bekijk hier enkele fragmenten uit de uitzending. Onderaan de pagina kunt u de volledige aflevering bekijken.

  Le Bleu: "Genoeg wheelies gezien van Peter Sagan"

  Comedian en koersliefhebber Begijn Le Bleu is net zoals zovelen een fan van Peter Sagan. "Wie niet?", vraagt hij, maar helemaal wild van de Slovaak is Le Bleu ook niet. "Want ik ben supporter van Greg Van Avermaet."

  "Sagan vind ik super. Hoe kun je kritiek hebben op hem zoals hij rijdt? Maar ondertussen heb ik wel al genoeg wheelies gezien van hem."

  Video player inladen ...

  De Bie: "In de Ronde van Keulen was het gevaarlijk met de motoren"

  Aan de tafel van Karl Vannieuwkerke komt Stig Broeckx ter sprake. De jonge ploegmaat van Sean De Bie bij Lotto-Soudal ligt nog altijd in een coma na een zware valpartij. "Het enige beetje positieve dat je daaruit haalt, is dat ze nu volop bezig zijn rond de veiligheid. Voor Stig Broeckx is dat ergens een zeer schrale troost", denkt Begijn Le Bleu.

  Sean De Bie: "In de Ronde van Keulen heb ik eens gelet op het aantal motoren in de koers. Toen viel het me op dat het toch wel gevaarlijk was. Voordien had ik daar eigenlijk nooit bij stilgestaan."

  Video player inladen ...

  De Bie: "Jonge Benen maken eigenlijk nooit ruzie"

  Sean De Bie is een van de vier jonge veulens uit "Jonge Benen", die samen een huis betrekken in het zuiden van Spanje. "Door samen te trainen trekken we elkaars niveau op. En het is misschien vreemd, maar eigenlijk maken we nooit ruzie", lacht De Bie. Begijn Le Bleu grapt: "Dan zal er eens een vrouw moeten langskomen, denk ik."

  Video player inladen ...

  De Bie: "Heb me lange tijd geen échte renner gevoeld"

  Sean De Bie reed dit jaar met de Giro zijn eerste grote ronde. Voelt hij zich nu écht wielrenner? "Ik heb mij lange tijd helemaal geen renner gevoeld", verrast de jonge snaak van Lotto-Soudal.

  "Je voelt je pas renner als je echt goed rijdt. Als je er maar wat aanhangt, voel je jezelf niet echt een renner waardig. Pas wanneer je de kansen krijgt om te kunnen winnen of wanneer je voelt dat je de anderen pijn kunt doen, voel je je écht renner."

  Video player inladen ...

  Ritwinnaar Zakarin: "Ik wil schitteren op de Spelen"

  Ilnoer Zakarin schreef woensdag de etappe naar Finhaut op zijn naam, maar zijn echte doel is pas over een maand. "Ik wil schitteren op de Olympische Spelen", vertelt hij aan de tafel van Maarten Vangramberen.

  "De eerste twee weken van de Tour zag ik als training en ik wist dat ik in de derde week kon meedoen voor de overwinning. Ik hoop heel hard dat Rusland toch naar de Olympische Spelen mag gaan. Wij als atleten moet ervoor zorgen dat we klaar zijn. De rest is aan het Russisch Olympisch Comité."

  Video player inladen ...

  De Bie: "Gecharmeerd door Quintana"

  Nairo Quintana had zonder twijfel gehoopt Chris Froome het vuur aan de schenen te kunnen leggen in deze Tour, maar voorlopig moet de Colombiaan zijn meerdere erkennen in Froome. "Toch heeft hij mijn gecharmeerd vandaag," vertelt Sean De Bie na de rit van woensdag.

  "Op het moment dat Froome achter Porte gaat, reageert Quintana en hij blijft in het wiel. Hij moet dan lossen omdat hij niet de benen heeft die hij denkt te hebben, maar die overwinningsmentaliteit heeft me wel gecharmeerd."

  Video player inladen ...

  Le Bleu: "Doping is complex verhaal, ik ben daar niet zo mee bezig"

  De dopingverhalen en het verleden van het wielrennen blijken Begijn Le Bleu ietwat koud te laten. "Ik ben daar niet zo mee bezig. Doping is zo'n complex verhaal. Eigenlijk is iedereen en niemand daar schuldig aan", vindt hij.

  Sean De Bie: "Ik hoor wel dat oudere renners vertellen dat zij in hun jonge jaren moeite hadden om te volgen. En ze zeggen ook dat wij blij moeten zijn dat wij in deze periode profwielrenner geworden zijn."

  Video player inladen ...

  Adam Yates bij Sammy Neyrinck: "Ik heb niks te verliezen"

  Video player inladen ...

  Sean De Bie en Begijn Le Bleu meten de temperatuur in het peloton

  Video player inladen ...

  Maarten Vangramberen zoekt Katjoesja-renner Alberto Losada op

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige aflevering van Vive le Vélo

  Video player inladen ...