• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Benteke en Origi niet beschikbaar? Dan zet Klopp doelman in de spits

  Doelman Shamal George speelde ruim twintig minuten mee, als spits.

  De 18-jarige doelman Shamal George had zich zijn debuut in de hoofdmacht van Liverpool wellicht anders voorgesteld. De grote Brit moest gisteren noodgedwongen invallen bij de ploeg van trainer Jürgen Klopp, maar hij deed dat niet als keeper. Klopp gebruikte hem als spits in de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Huddersfield Town.

  In minuut 67 sloeg het noodlot toe voor Jürgen Klopp. De Duitser had in de oefenwedstrijd tegen Huddersfield al 17 van zijn 18 geselecteerde spelers gebruikt toen middenvelder Lucas Leiva uitviel met een blessure.

  Op de reservebank zat enkel nog Shamal George, een 18-jarige doelman die nog geen minuut speelde in het eerste elftal van Liverpool. Geen probleem vond Klopp en hij gooide George in de strijd, als spits.

  George stond uiteindelijk ruim twintig minuten op het veld. Daarin kon hij ei zo na een keer alleen op doel afgaan, maar de jongeling werd afgevlagd voor buitenspel.

  Vlak voor affluiten kreeg Liverpool ook nog een strafschop en de fans hoopten dat George - die geen rugnummer droeg - de elfmeter zou trappen. De Spaanse linksachter Alberto Moreno gooide echter roet in het eten. Liverpool won de partij met 0-2.

  De wedstrijd van George in een notendop:

  Geen Belgen in actie

  De oorzaak van het 'spitsenprobleem' van Klopp moet niet ver gezocht worden. Zowel Christian Benteke als Divock Origi was nog niet beschikbaar voor de oefenpot. Ook doelman Simon Mignolet, die met Adam Bogdan een concurrent ziet vertrekken naar Wigan, zat nog niet in de selectie.