• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgisch kampioen Gilbert wint GP José Dubois op nationale feestdag

  Philippe Gilbert (archief) zet zijn kandidatuur voor Rio kracht bij.

  Philippe Gilbert heeft in Isières de GP José Dubois, een veredelde kermiskoers in Henegouwen, gewonnen. "Ik voel dat mijn vormpeil in stijgende lijn gaat richting de Spelen in augustus", klonk Gilbert enthousiast.

  Exact zes jaar geleden won Philippe Gilbert, toen nog in Lotto-loondienst, de eerste editie van de GP José Dubois. Vandaag mocht hij zich weer op het hoogste schavotje nestelen in Isières.

  In het slot van de wedstrijd zette de Belgische kampioen een ontsnapping op poten met Dimitri Claeys en Boris Dron. Na twee snedige versnellingen kon hij zijn metgezellen afschudden om solo naar de overwinning te rijden.

  "Het is erg fijn om op de nationale feestdag deze wedstrijd te winnen met de Belgische kampioenentrui aan", reageerde Gilbert. "Ik viel aan op het laatste stuk vals plat en nam wat risico in de bochten, maar het is allemaal goed uitgedraaid. Ik voel dat mijn vormpeil in stijgende lijn gaat richting de Spelen in augustus."

  Voor het zover is, neemt Gilbert op 30 juli nog deel aan de Clasica San Sebastian.

  Podium GP José Dubois:

  1. Philippe Gilbert (BMC)
  2. Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert)
  3. Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert)

  Philippe Gilbert is goedgemutst na de overwinning: