• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bauke Mollema: "Vechten voor die podiumplaats"

  V.l.n.r.: Mollema, Yates, Quintana, Bardet en Porte.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  V.l.n.r.: Mollema, Yates, Quintana, Bardet en Porte.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Voor Chris Froome lijkt de buit binnen in de Tour, maar wie staat zondag naast hem op het podium in Parijs? Bauke Mollema, Adam Yates, Nairo Quintana, Romain Bardet en Richie Porte moeten de komende dagen vol aan de bak in de twee resterende Alpenritten.

  Mollema (tweede): "Hopelijk blijf ik op podium"

  Bauke Mollema (Trek) heeft in de klimtijdrit slechts twee seconden verloren op zijn eerste achtervolger Adam Yates. "Ik heb een goede zaak gedaan voor het klassement", stelt de Nederlander.

  "Ik ben in ieder geval blij dat ik beter voor de dag kwam dan gisteren. Ik had weer power in mijn benen en kon goed afzien. Ik ga er de komende dagen voor vechten. Hopelijk blijf ik op het podium staan."

  Yates (derde): "Geen tijd meer verliezen"

  "Het was best lastig. Bij het eerste tussenpunt voelde ik me oké. Daarna begon ik mijn benen te voelen, maar ik heb mijn best gedaan", vertelt Adam Yates (Orica).

  "Het wordt nog een strijd. Als Richie (Porte, red.) die eerste week niet lek was gereden, stond hij al in de top 3. Nu sta ik voorlopig op het podium. De volgende dagen ga ik proberen geen tijd meer te verliezen."

  • verschil met Mollema: 24"

  Quintana (vierde): "Wil op podium"

  Nairo Quintana (Movistar) zette de tiende tijd neer in de klimrit tegen de klok. "Dat is geen goeie prestatie voor mij", vertelt de Colombiaan. "Mijn lichaam reageert niet zoals het moet. Het lijkt alsof mijn benen te weinig zuurstof krijgen."

  "Ik sta vierde in het klassement. Dat is niet slecht, maar in Parijs wil ik toch op het podium te staan. Hopelijk kloppen de weersvoorspellingen." Zaterdag zou het gaan regenen in de laatste bergetappe.

  • verschil met Mollema: 45"
  • verschil met Yates: 21"

  Bardet (vijfde): "Iets proberen"

  Romain Bardet (AG2R) eindigde vandaag vijfde in de klimtijdrit naar Megève. "Ik voelde me goed en heb er met volle teugen van genoten. De steun van het publiek was enorm en dat maakte het natuurlijk een pak aangenamer", vertelt de Fransman. "Ik had het gevoel in een rugbystadion te zitten."

  "Er resten nu nog twee zware etappes waarin er kan worden aangevallen. Ik hoop dat daar een rit tussen zit waar ik nog iets kan proberen."

  • verschil met Mollema: 1'05"
  • verschil met Yates: 41"

  Porte (zesde, op 1'08" van Mollema): "Blijven aanvallen"

  "Het was een zware tijdrit. Chronoritten zijn nooit leuk", reageert Richie Porte (BMC). "Ik heb wel een goeie dag achter de rug. Zeker nu ik de tijden van de andere klassementsrenners gezien heb."

  "Er komen wel nog twee klimetappes aan. Ik weet wat me te doen staat: blijven aanvallen en tijd sprokkelen."

  "Ik heb laten zien dat ik goed klim. Ik ben fit en gezond. Hopelijk heb ik mijn portie pech gehad in deze Tour." Porte verloor in de eerste week bijna twee minuten na een lekke band.

  • verschil met Mollema: 1'08"
  • verschil met Yates: 44"