• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sagan is vier ritten voor het einde al zeker van de groene trui

  Sagan (Tinkoff) mag een nieuwe groene trui aan de collectie toevoegen.

  Als Peter Sagan (Tinkoff) zondag de finish bereikt in Parijs, wint hij zijn vijfde groene trui op een rij. De 26-jarige Slovaak ging vandaag voor de zoveelste keer mee in de vlucht van de dag. De excentrieke wereldkampioen won de tussensprint in Martigny en is zo niet meer bij te halen in de strijd om het groen.

  Sagan heeft in de 17de etappe naar Finhaut-Emosson de volle buit van 20 punten meegegraaid in de tussensprint in Martigny.

  Het goudhaantje van Oleg Tinkov is zo mathematisch zeker van de groene trui. Hij telt nu een onoverbrugbare kloof van 197 punten op eerste achtervolger Marcel Kittel.

  Als Sagan de finish haalt in Parijs, is het voor de flamboyante wereldkampioen al de vijfde puntentrui op rij. Daarmee komt het record van Erik Zabel binnen handbereik. Die mocht tussen 1996 en 2001 maar liefst zes keer met de groene trui pronken in de Franse hoofdstad.