• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rafael Nadal krijgt herkansing als vlaggendrager en hoopt fit te zijn voor Rio

  Nadal wordt ook de Spaanse vlaggendrager.

  Rafael Nadal (ATP-4) is optimistisch over zijn deelname aan de Olympische Spelen in Brazilië. De Spanjaard heeft lange tijd gekampt met een hardnekkige polsblessure, maar hervatte begin vorige week de trainingen. Nadal, die de Spaanse vlag draagt in Rio, miste vier jaar geleden ook de Spelen in Londen.

  De laatste competitiewedstrijd van Rafael Nadal (30) dateert intussen al van 27 mei. Toen gaf de 14-voudige grandslamwinnaar op in "zijn" Roland Garros met een polsblessure.

  "Ik hoop elke dag een klein beetje progressie te maken, maar zoals gewoonlijk in het leven is er niets zeker. Ik voel me goed en onderga nog steeds mijn genezingsproces. Het tijdsschema is wel heel nauwgezet, ik heb nog een dikke twee weken tot Rio."

  Nadal heeft uit voorzorg het ATP-toernooi in Toronto laten vallen om zich verder te concentreren op de Spelen. De Spanjaard won in 2008 olympisch goud in Peking, maar moest voor de Spelen in Londen ook verstek geven met een blessure.

  "De Spelen maak je maar een beperkt aantal keer mee in je carrière, het zijn unieke momenten." Als alles volgens plan verloopt moet Nadal er in Rio dus weer bij zijn. Daarbovenop vormt Nadal samen met Garbiñe Muguruza hét te kloppen duo in het gemengd dubbeltoernooi.

  De tennisser uit Mallorca mag op de openingsceremonie trouwens ook de Spaanse vlag dragen. In 2012 mocht Nadal die vlag al eens dragen, maar door een blessure mocht basketballer Pau Gasol toen die eer op zich nemen.