• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pauwels: "Heb nooit echt in de ontsnapping gezeten"

  Pauwels strandde in de achtervolging op de kopgroep op drie minuten.

  Serge Pauwels (Dimension Data) trok vandaag opnieuw ten aanval in de Tour. Hij miste evenwel de goede vlucht en strandde in de achtervolging op drie minuten. "Het was een frustrerende dag. Ik kwam in een hopeloze situatie terecht."

  Het was een frustrerende dag voor Serge Pauwels, die de goede vlucht van de dag miste en in de achtervolging met Julian Alaphilippe op drie minuten strandde.

  “Ik heb nooit echt in de ontsnapping gezeten. Ik miste de goede vlucht en kon niet mee met Van Avermaet en Voeckler toen die de sprong naar voren maakten."

  "Ik probeerde dan samen met Alaphilippe bij de eerste groep te komen, maar Costa, Losada en Ruben Plaza wilden of mochten precies niet rijden. Het draaide niet goed rond en daardoor kwam ik terecht in een hopeloze situatie.”

  “Op een gegeven moment bleven we in de vallei hangen op drie minuten van de kopgroep. Dat is frustrerend, want met het peloton op negen minuten had wachten niet veel zin. Ik ben dan maar tegen beter weten in blijven rijden voor wat ik waard was, want de klimtijdrit van morgen is voor mij toch niet zo belangrijk.”

  “Morgen is voor mij een halve snipperdag. Met slechts een inspanning van drie kwartier is het een ideale dag om de batterijen weer op te laden. Er zitten bij mij nog voldoende reserves in de tank en ik hoop dan ook nog iets te kunnen ondernemen de komende dagen.”