• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mario Gomez verlaat Besiktas door politieke onrust

  Gomez scoorde 2 keer voor Duitsland op het EK.

  De Duitse aanvaller Mario Gomez ontvlucht de Turkse grootstad Istanbul. Hij hielp Besiktas vorig seizoen nog aan de titel, maar "door de gebeurtenissen van de laatste weken" vertrekt hij.

  Mario Gomez maakte zijn beslissing bekend op zijn Facebook-pagina. De ex-spits van Stuttgart en Bayern München looft de supporters van Besiktas en staaft zijn vertrek enkel met de politieke situatie in Turkije. Er mislukte een couppoging en president Erdogan houdt sindsdien grote kuis.

  "Ik dacht er lang over na en besliste dat ik volgend seizoen niet meer voor Besiktas zal spelen", schrijft de Duitse international.

  "Ik heb geen sportieve redenen, deze moeilijke beslissing is puur gebaseerd op de politieke situatie en de gebeurtenissen van de laatste dagen. Ik hoop dat de fans mij kunnen begrijpen."

  "Ik wil iedereen bij de ploeg bedanken voor een geweldig jaar, met de titel als absoluut hoogtepunt."

  "En ik hoop ook dat de problemen snel op een vredevolle manier opgelost raken. Dan hoop ik van ganser harte om later nog eens bij Besiktas te kunnen spelen."

  Gomez werd vorig seizoen door Fiorentina uitgeleend aan Besiktas, dat ook een aankoopoptie had. Het is nog onduidelijk waar zijn toekomst nu ligt.

  Zijn boodschap op Facebook