• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jeugdproducten Munir en Samper blijven drie jaar langer bij Barcelona

  Munir scoorde acht keer in alle competities afgelopen seizoen.

  Munir El Haddadi heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd. Ook Sergi Samper blijft langer in Catalonië voetballen. Beiden tekenden ze een contract tot 2019.

  De ster van Munir begon twee seizoenen geleden als uit het niets te schitteren bij de A-ploeg van Barcelona. Daarna kende hij een (logische) terugval. Afgelopen seizoen speelde hij vooral als invaller en scoorde hij acht goals in alle competities samen.

  Spaanse media speculeerde de afgelopen maanden over een tijdelijk of definitief vertrek, maar zeker dat laatste lijkt niet aan de orde. Munir tekende een nieuw contract tot 2019 in Catalonië. Wie hem vroeger wil wegkopen kan altijd de afkoopclausule van 60 miljoen euro ophoesten.

  Sergi Samper krijgt dit seizoen een promotie naar het eerste elftal. Ook de verdedigende middenvelder tekende een contract tot 2019 en kan weg voor maximaal 50 miljoen euro. De 21-jarige Samper is het eerste jeugdproduct van Barcelona dat het eerste elftal haalt, nadat hij elke jeugdcategorie doorlopen heeft. Hij arriveerde bij de club toen hij zes jaar was.