• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Jelle Wallays schrijft 50e editie van de GP Cerami op zijn naam

  Jelle Wallays boekt in Frameries zijn eerste zege van het seizoen.

  Jelle Wallays heeft een soloaanval van 10 kilometer succesvol afgerond in de GP Cerami (1.1). Het is de eerste zege van Wallays in de kleuren van Lotto Soudal. Op de erelijst volgt hij Philippe Gilbert op, die niet van de partij was in Henegouwen.

  Door de moordende concurrentie van de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen die zoetjesaan naderen, stuurden heel wat World Tour-ploegen - waaronder het BMC van Philippe Gilbert - hun kat naar Henegouwen.

  Toch kon de organisatie zich tevreden stellen, want onder meer de heroptredende Tom Boonen en Amstel Gold Race-winnaar Gasparotto kwamen wel kilometers malen in de buurt van het Waalse Frameries.

  De klassieke vroege vlucht werd op 50 kilometer van het einde gegrepen, waarna een pakketje van 30 renners zijn geluk beproefde in de plaatselijke rondes.

  Op 10 kilometer van de meet wuifde Jelle Wallays, die in 2015 nog Dwars door Vlaanderen won, zijn metgezellen vaarwel. Wallays werd in de slotkilometer nog opgejaagd door Jérôme Baugnies, maar de Lotto Soudal-renner gaf de zegeruiker niet meer uit handen. Wout Van Aert viel net naast het podium.

  "Ik heb veel problemen gekend in het begin van het seizoen, maar mijn vorm is gestaag verbeterd", aldus winnaar Wallays. "Deze overwinning is een grote opluchting na alle kritiek."

  Uitslag GP Cerami (1.1)

  1. Jelle Wallays - 199 km in 4u41'58"
  2. Jérôme Baugnies - op 7"
  3. Christopher Latham (Gbr) - op 13"
  4. Wout Van Aert - op 13"
  5. Tim Kerkhof (Ned) - op 15"

  Jelle Wallays kwam solo over de streep: