• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Guardiola neemt Kompany en Denayer mee voor clash tegen ex-club

  Kompany reist met het team naar München.

  Manchester City begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een tournee door Duitsland en China. De eerste opdracht: een wedstrijd tegen Bayern München. Vincent Kompany en Jason Denayer zitten in de selectie, Kevin De Bruyne mag nog even uitrusten.

  Pep Guardiola moet van Manchester City opnieuw een titelkandidaat maken en begint aan die opdracht met een tournee door Duitsland en China. Vanavond speelt City in München een oefenwedstrijd tegen Bayern, de ex-club van Guardiola.

  Vincent Kompany en Jason Denayer zouden eventueel al speelminuten kunnen krijgen want de twee Rode Duivels zitten in de selectie van 34 spelers die mee op tournee gaat. Kevin De Bruyne krijgt van Guardiola nog een paar dagen extra rust.

  Denayer zal na uitleenbeurten aan Celtic en Galatasaray zijn beste beentje moeten voorzetten om de nieuwe City-coach te overtuigen. Hij speelde nog geen enkele wedstrijd voor de eerste ploeg.

  Dat Kompany in de selectie zit, doet vermoeden dat hij al sneller weer fit zou zijn dan verwacht. Toen hij in mei uitviel tijdens de halve finales van de Champions League werd immers gedacht aan een revalidatie van vier maanden.