• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eerste Belgische olympiërs aangekomen in basiskamp in Brazilië

  De Belgische zwemmers zijn al in Brazilië.

  De Belgische delegatie kan zich voorbereiden op de Olympische Spelen in het Belgische basiskamp in Uberlandia, op zo'n duizend kilometer van Rio. Enkele zwemmers zijn al gearriveerd.

  Eergisteren opende het Belgische basiskamp zijn deuren. De atleten kunnen er zich in alle rust voorbereiden op de Spelen. "In Uberlandia kunnen de Belgen zich aanpassen aan de Braziliaanse omstandigheden", zegt delegatieleider Eddy De Smedt.

  "Het tijdsverschil bedraagt vijf uur. We voorzien voor de atleten een dag per uur tijdsverschil om te acclimatiseren. Bovendien is er voor 90 procent van de delegatie geen directe vlucht naar Brazilië. De meesten zullen meer dan 13 uur in het vliegtuig zitten. In totaal trekken we daarom een aanpassingsperiode van een week uit."

  Onder andere de zwemmer Louis Croenen, Jasper Aerents en Basten Caerts zijn al in Brazilië, maar niemand is verplicht om naar Uberlandia te komen.

  "De atleten krijgen de keuze. De meeste atleten willen voor de competitiestart nog een korte trainingssessie houden. Ze kunnen dat doen in het olympische dorp of in Uberlandia. Het olympisch dorp gaat pas een week voor de start van de Olympische Spelen open. De thuisbasis in Uberlandia geeft de Belgische sporters dus de kans om vroeger te arriveren."