• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants na rustdag bij dochtertje: "Hopelijk geeft ze me energie"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Voor Jan Bakelants was het een atypische rustdag. De AG2R-renner bracht de rustdag in Belgie door, bij zijn pasgeboren dochter Julia. "Even naar huis gaan heeft deugd gedaan", vertelde Jan Bakelants vanochtend aan Sporza.

  "Even naar huis gaan heeft deugd gedaan", zei Jan Bakelants vanochtend aan de start in Bern. "Ik heb Julia gezien en dat was perfect. Ik hoop dat mijn bezoekje me energie zal geven."

  "De beginfase van deze rit zal een beetje lastig zijn, want ik heb toch twee vluchten op korte tijd gehad. Maar het was fijn om even thuis te zijn en om Julia vast te pakken."

  "Of het lastig was om gisteren terug te keren naar de Tour? Dat was niet zo heel moeilijk. We wisten dat vooraf al en je moet tevreden zijn met wat je hebt."

  Bakelants miste vorige week de geboorte van zijn dochter. Heeft hij daar nu geen spijt van? "Neen, eigenlijk niet, al is dat misschien wat cru gezegd. Maar mijn aanwezigheid daar was niet levensnoodzakelijk."

  "We hadden dat vooraf ook afgesproken. Julia kwam iets vroeger dan verwacht, maar zelfs als ik dat geweten zou hebben, dan zou ik er nog niet op tijd geraakt zijn. Maar dat verandert niets aan het feit dat ze er nu is en dat ik hopelijk nog vele jaren met haar kan doorbrengen."

  Over Quintana: "Als hij zijn grote woorden eens wil omzetten in daden..."

  Over de etappe naar Finhaut-Emosson van vandaag had Bakelants een uitgesproken mening. "Ik weet niet of de vlucht tot het einde zal dragen", legt Bakelants uit.

  "Als Quintana zijn grote woorden eindelijk eens wil omzetten in harde daden, dan zal hij zijn ploeg eens moeten laten rijden."

  "Dan zal een vlucht weinig kans hebben. Maar op de Ventoux hebben we al gezien dat Quintana niet zo goed is als hij zelf wil doen geloven."