• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Froome is maniakaal, maar op dat niveau zijn weinig renners dat niet"

  Nys en Van Piekartz zaten aan de tafel bij Karl.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Aan de tafel van Karl Vannieuwkerke in Vive le Vélo schoven gisterenavond Sven Nys en Tess von Piekartz, de vriendin van Marcel Kittel, aan. Er werd onder meer dieper ingegaan op het fenomeen Chris Froome en de terugkeer van Marcel Kittel na een moeilijk jaar.

  "Wat mij opvalt is dat Froome in alle omstandigheden rustig blijft"

  Sven Nys bezocht op de rustdag de drukke persconferentie van Team Sky en het veel minder drukke persmoment van Astana. De ex-veldrijder moest op de grond zitten en trok grote ogen. "De persconferentie van Froome meemaken was best indrukwekkend. Wat mij opviel was hoe rustig hij blijft in alle omstandigheden."

  "Journalisten klagen wel eens dat ze maar twee minuten krijgen om vragen te stellen, maar dan stelen ze vaak in mijn ogen de meest domme vragen. Bijvoorbeeld: "Denk je dat je de Tour gaat winnen?". Het contrast met de persconferentie van Astana was ook heel groot. Daar zat bijna niemand voor Fabio Aru, toch ook een renner in de top tien."

  Video player inladen ...

  "Over het ontbijt van Froome is gewoon heel goed nagedacht"

  Nys gaf ook wat meer uitleg bij het bescheiden ontbijt dat Froome zichzelf op de rustdag gunde. "Over dat bord is gewoon heel goed nagedacht", zei Nys. "Er liggen geen koolhydraten op. Als hij zich op de rustdag volpropt met koolhydraten, maar niet veel beweegt en geen koolhydraten verbruikt, dan heeft hij morgen opgeblazen benen."

  "Met dit warm weer gaat je vocht dan naar je maag om voedsel te verteren en raakt je vochtbalans verstoord.  Anderzijds, doe het maar,  zo weinig eten op. Hij heeft waarschijnlijk heel veel honger, na alles wat hij verbrand heeft de afgelopen tijd. Of ik mezelf in hem herken? Hij is maniakaal, maar op dat niveau zijn weinig renners dat niet. Er is maar een weg." 

  Video player inladen ...

  "Marcel wist zelf niet goed wat er scheelde"

  In de dagelijkse reportage van Sammy Neyrinck toonde Marcel Kittel zich kwetsbaar. Over deze Tour en over het verleden. "De Tour is zo afmattend. Fysiek en mentaal. Eigenlijk beleef ik er geen plezier aan als ik op mijn fiets zit", verraste de Duitser. "Van het laatste jaar heb ik vooral geleerd om rustig te blijven, ook als het niet loopt. Dat heeft me ook de afgelopen twee weken geholpen."

  "Ik denk dat Marcel vorige jaar niet goed wist wat hij van Giant-Alpecin kon verwachten en omgekeerd. Hij wist zelf niet goed wat er scheelde. Daar is het misgegaan. Ik had gelukkig een lange periode dat ik bij hem kon zijn. We konden er over praten, maar als hij dat niet wilde, was dat ook goed."

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  "Het is moeilijk om je als renner niet te verliezen in de details"

  Aan de tafel van Maarten Vangramberen schoof gisteren een nog altijd scherpe Tour-winnaar van 2011 aan: Cadel Evans.  "Voor mij was het fysiek en emotioneel belangrijk om fit te blijven."

  Evans had niet altijd een goede verhouding met de media. Nu hij gestopt is, kan hij dat in perspectief plaatsen. "Als je wielrenner bent, doet alles wat je doet er toe. Iedereen kijkt elke kilometer naar je: de media, het publiek, de officials. Als je een foutje maakt zit iedereen er meteen bovenop. Dan is het moeilijk om je niet te verliezen in details. Ook Froome is heel geconcentreerd." 

  Video player inladen ...

  Nys komt Van Avermaet en Stannard tegen op de rustdag: "Zalig hier he!"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...