• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wereldvoetbalbond vraagt meer details over dopingrapport Rusland

  Vitali Mutko is het hoofd van het organisatiecomité van het WK 2018.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Twee jaar voor het WK in Rusland belooft de Wereldvoetbalbond (FIFA) "gepaste stappen" te ondernemen zodra het meer informatie verkregen heeft van het Wereldantidopingagentschap (WADA).

  Het WADA publiceerde maandag een rapport over het dopingnetwerk in Rusland, gesteund door de staat. Daarbij is ook de Russische voetbalwereld betrokken.

  Volgens het McLaren-rapport werden tussen 2012 en 2015 bij minstens 11 voetballers positieve dopingtests verdoezeld. Zeker één voetballer uit het buitenland werd de hand boven het hoofd gehouden, bij die zaak zou de Russische minister van Sport Vitali Moetko rechtstreeks betrokken zijn geweest.

  Volgens het WADA was Moetko "actief in het systeem". De 57-jarige politicus zetelt als voorzitter van de Russische voetbalbond in de FIFA Council, het nieuwe Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond. Verder is Mutko het hoofd van het organisatiecomité van het WK 2018.

  De Wereldvoetbalbond zal het WADA nu meer details vragen over de specifieke dopinggevallen in het Russische voetbal. "Zodra de FIFA deze informatie van het WADA ontvangt, zullen de gepaste stappen ondernomen worden", aldus een woordvoerder.