• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tom Boon: "Waarom zouden we het goud niet kunnen pakken?"

  De Red Lions zijn ambitieus.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Red Lions zijn ambitieus.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Red Lions trekken met duidelijke ambities naar de Olympische Spelen. Tom Boon, een van de sleutelspelers bij de Belgische hockeymannen, droomt luidop van een medaille. "Maar ik hoop dat het geluk op de belangrijke momenten een beetje aan onze kant staat", zegt Boon aan Sporza.

  Tom Boon geeft toe dat de voorbereiding van de Belgische hockeymannen op de Spelen niet optimaal geweest is, maar ziet toch vooral positieve punten. "We hebben goeie plannen, maar we hebben die nog niet perfect kunnen uitvoeren. Dat moet het doel zijn in Rio", zegt Boon.

  "We hebben de voorbije jaren enorm veel ervaring opgebouwd. We zijn de beste ploeg in de Belgische geschiedenis. We hebben zeer veel geleerd van onze slechtere toernooien en we zijn er klaar voor. Maar ik hoop dat het geluk op de belangrijke momenten aan onze kant staat."

  In Londen werden de Red Lions 5e. "Dat was toen ons doel, maar we kunnen altijd beter dan we denken. We denken dat we een medaille kunnen halen en waarom kan dat geen gouden medaille zijn? We hebben alle landen al geklopt, we moeten gewoon elke dag goed presteren."

  "Het vertrouwen is er sowieso, anders zou ik thuis blijven. Ik geloof echt in deze ploeg. We weten exact wat we moeten doen."