• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rugproblemen houden Tiger Woods weg van alle majors

  Tiger Woods komt dit jaar niet meer in actie.

  Voor het eerst in zijn carrière zal golfer Tiger Woods in een seizoen aan geen enkele major hebben deelgenomen. De viervoudige winnaar van het PGA Championship, het laatste grote golftoernooi op de kalender, moet door rugproblemen verstek laten gaan.

  Door een rugblessure kan golfer Tiger Woods niet deelnemen aan het PGA Championship, het laatste grote golftoernooi van het jaar.

  Woods kampt al langer met gezondheidsproblemen. In 2014 trok hij zich terug uit de Masters om een eerste van drie onderzoeken te ondergaan aan zijn rug. Hierdoor miste hij dat jaar de US Open en finishte hij pas als 69e op de British Open. Op het PGA Championship haalde Woods zelfs de cut niet.

  De rug van Woods heeft zich sindsdien nooit echt volledig hersteld. Dit jaar zegde hij al af voor drie majors en daar komt met het PGA Championship nu nog een vierde bij. 2016 wordt daarmee het eerste jaar sinds 1994 waarin Woods niet aan een major zal hebben deelgenomen.

  Zijn forfait voor het laatste grote golftoernooi van het jaar betekent meteen ook het einde van het seizoen voor Woods. De 41-jarige Amerikaan blijft zo steken op 14 majors. Dat zijn er nog steeds vier minder dan Jack Nicklaus, die met 18 majors recordhouder is.

  Woods focust zich nu op het volgende seizoen dat start in oktober.