• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nieuwe Italiaanse bondscoach zet deur op een kier voor Balotelli

  Giampiero Ventura moet Italië naar het WK 2018 loodsen.

  Giampiero Ventura is de opvolger van de charismatische Antonio Conte als Italiaans bondscoach. Op zijn eerste persconferentie had de 68-jarige Ventura het onder meer over de transfer van Pellè naar China en de capaciteiten van Balotelli.

  Ventura's trainerscarrière was tot dusver een odysee doorheen Italië. De voorbije vijf seizoenen was hij aan de slag bij Torino, waar hij onder meer Rode Duivel Jean-François Gillet onder zijn hoede had. Als bondscoach van Italië mag hij meteen een aantal knopen doorhakken.

  Over een terugkeer van "enfant terrible" Mario Balotelli in het nationale shirt, vertelde Ventura het volgende: "Balotelli staat op een kruispunt in zijn carrière. Hij kan zoveel beter presteren. De weinige keren dat Balotelli echt voetballer wou zijn, heeft hij zijn enorme kwaliteiten getoond."

  Balotelli kon afgelopen seizoen als Liverpool-huurling bij AC Milan geen potten breken én Jürgen Klopp gaf al aan dat de Italiaan andere voetbaloorden mag opzoeken.

  Voor de overstap van avontuurlijke ziel Graziano Pellè naar het Chinese Shandong Luneng, had Ventura iets minder begrip. "Pellè heeft, op zijn penaltymisser na, een briljant EK gespeeld, maar China is toch heel ver. We zullen nog wel zien wat hij kan bijdragen."

  In de WK-voorronde neemt Italië het op tegen Spanje, Albanië, Israël, Macedonië en Liechtenstein. Voor hij die katjes moet geselen, beleeft Ventura zijn internationale vuurdoop op 1 september in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk.

  Giampiero Ventura heeft zin in zijn nieuwe avontuur: