• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mollema: "Het wordt oorlog in de volgende etappes"

  Bauke Mollema stond de pers te woord in de Amerikaanse ambassade.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Bauke Mollema stond de pers te woord in de Amerikaanse ambassade.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Trek-Segafredo heeft van de tweede rustdag gebruik gemaakt om vooruit te blikken op de laatste Tour-week. De centrale figuur bij het persmoment was uiteraard Bauke Mollema. De Nederlander staat voorlopig tweede en lijkt de enige te zijn die Froome nog kan uitdagen. "Als ik kan, val ik aan."

  Mollema sprak de verzamelde pers toe vanop een wel heel aparte locatie. Op vraag van sponsor Trek werd de persconferentie in de Amerikaanse ambassade van Bern gehouden. "Het is hier wel bijzonder, ik ben volledig gecontroleerd. Alles voor de veiligheid."

  Uiteraard had Mollema ook iets over de Ronde van Frankrijk te vertellen. "Ik hoop nog een verrassing in petto te hebben. Ik sta er heel goed voor en ik streef ernaar om mijn niveau van de afgelopen dagen vast te houden. Ik heb nog nooit zo'n sterk gevoel gehad."

  "Het wordt oorlog in de volgende etappes en als het enigszins kan dan ga ik Froome proberen aanvallen. Twee minuten verschil is natuurlijk wel niet min en Sky heeft uiteraard de beste ploeg. Zij hebben gasten rondrijden die bij een andere ploeg kopman zijn."

  "Maar vanaf morgen krijgen we elke dag een zware finish en in het verleden heeft Froome al meermaals van zijn pluimen gelaten in de laatste Tour-week."

  Ook Mollema's eigen geschiedenis in de derde week van een grote ronde is niet zo rooskleurig. "Vorig jaar ging dat toch al beter. Het is waar dat ik het hier vroeger moeilijk mee had, maar nu heb ik meer ervaring en die hoop ik in mijn voordeel te gebruiken."

  Mollema over de Belgen: "Jullie hebben toch ook Van Avermaet en Wellens?"

  Met de prestaties van Tom Dumoulin in de Vuelta en Steven Kruijswijk in de Giro lijkt Nederland over heel wat Ronde-talent te beschikken. Renaat Schotte voelde Mollema aan de tand over al dat Nederlandse talent.

  "Jullie hebben toch ook Greg Van Avermaet en Tim Wellens? Neen, het zou mooi zijn voor Nederland als er ook effectief eens een podiumplaats uitkomt. Ik krijg nu al meer reacties dan gewoonlijk. De vele Nederlanders die hier op vakantie zijn, geven iets extra's."