• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lefevere: "Vrees dat ik zal moeten kiezen tussen Boonen en Vanmarcke"

  Kiest Lefevere volgend jaar voor Vanmarcke?

  Patrick Lefevere (Etixx-Quick Step) heeft op de rustdag met veel managers gesproken over mogelijke transfers en contractverlengingen. Bij Sporza geeft de ploegmanager enkele details vrij. "Tom Boonen? Ik hoop dat ik die zorg niet meer hoef mee te nemen tijdens mijn vakantie."

  "Voor mij is het een zeer moeilijke oefening", zucht Patrick Lefevere. "Ik heb 22 renners voor volgend jaar en ik mag me niet verslikken in mijn budget. Voorlopig is 2017 ons laatste jaar en ik ben niet van plan om privégeld bij te leggen om een mogelijk gat toe te rijden."

  Heeft Lefevere dan echt geen zekerheid over 2018? "Neen", zegt de manager. "De renners begrijpen dat niet. Maar een bedrijf zoals Lidl heeft een optie om in juni volgend jaar te beslissen. Er is tijd, maar voor veel renners is het vervelend dat ze lang moeten wachten."

  Hoe zit het met enkele belangrijke transferdossiers, zoals die van Tom Boonen en Tony Martin? Het contract van de twee boegbeelden van de Belgische ploeg loopt aan het eind van dit jaar af.

  "Tony en de ploeg willen bij elkaar blijven, maar het gaat ook over geld. En we willen Tom graag houden, maar zijn populariteit vlakt in het buitenland af. Bij Parijs-Roubaix was er nog eens een opstoot, maar alleen met dat gegeven kunnen we het niet doen."

  "Ik hoop dat Tom dat ook beseft. Ik heb maandag met zijn managers gesproken, zij zullen nu met Tom overleggen. Ik hoop dat ik die zorg tijdens mijn vakantieperiode niet meer hoef mee te nemen."

  Wat met Vanmarcke? "Managers willen afronden, maar heb tijd nodig"

  Patrick Lefevere loste ook een nieuwe naam als mogelijke versterking: Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo): "In maart hebben zijn managers al eens bij mij gepolst en voor het BK ben ik bij Sep thuis geweest. Ik vind een persoonlijk gesprek belangrijk."

  "Zijn managers zijn vandaag teruggekomen en willen de deal afronden, maar ik heb nog een beetje tijd nodig."

  "Of ik denk dat ik op een bepaald moment zal moeten kiezen tussen Vanmarcke en Boonen? Ik vrees het wel. Dat ik dan misschien mijn hart zal laten spreken? Ik vrees dat mijn portefeuille dan boven mijn hart zal staan."