• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk-coach Maes: "Ik vrees de hitte in Montenegro"

  Ik voorspel een moeilijke wedstrijd in Montenegro.

  Racing Genk trekt donderdag naar Montenegro om in de tweede voorronde van de Europa League een 2-0 voorsprong tegen Buducnost Podgorica veilig te stellen. Peter Maes houdt zijn manschappen op scherp. "Overschatting is heel gevaarlijk."

  Behoudens een verrassing plaatst Racing Genk zich donderdag voor de derde voorronde van de Europa League. De Limburgers wonnen vorige week nog hun thuismatch en trekken nu met vertrouwen naar Podgorica.

  "Toch voorspel ik een moeilijke wedstrijd", orakelt coach Peter Maes. Door onze 2-0 voorsprong is overschatting heel gevaarlijk. En hoewel het hier ook enorm warm is, vrees ik de hitte in Montenegro."

  "Bovendien is het terrein in Podgorica een stuk kleiner dan ons eigen veld. Dat vergt zeker wat aanpassing voor mijn spelers. Het wordt daarom  zaak om zo snel mogelijk op jacht te gaan naar een geruststellend doelpunt."

  Over het uitblijven van versterking: "Ik word er stilaan zenuwachtig van"

  Racing Genk zag deze zomer rots in de branding Kabasele vertrekken naar Watford. Peter Maes hoopt dan ook nog op versterking voor het verdedigende compartiment. "Het is op dit moment windstil en daar word ik stilaan zenuwachtig van."

  "Door het vertrek van Kabasele hebben we zeker geen overschot in onze verdedigende linie. Daarom is het belangrijk om nog voor de competitiestart een goede keuze te maken."