• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eerlijke Kennaugh staat ticket voor de Spelen af aan Cummings

  Kennaugh brak twee maanden geleden zijn sleutelbeen.

  Steve Cummings (35), ritwinnaar in deze Tour, mag naar de Olympische Spelen. De ervaren Brit dankt zijn ticket aan de eerlijkheid van Peter Kennaugh (27), die naar eigen zeggen niet zijn beste niveau haalt.

  Peter Kennaugh (Sky) brak tijdens de Ronde van Californië, twee maanden geleden, zijn sleutelbeen. De Britse bondscoach ging ervan uit dat Kennaugh fit genoeg zou zijn voor de Spelen in Rio, maar de Brit geeft zijn ticket voor de Spelen terug.

  "De Spelen van Londen in 2012 waren een hoogtepunt in mijn carrière", legt Kennaugh uit. "Ik ben dus erg ontgoocheld dat ik niet naar Rio kan gaan. Maar ik besef dat ik mijn beste niveau niet haal en het is dus mijn plicht om af te haken."

  Steve Cummings (Dimension Data), die in deze Tour toesloeg op weg naar Lac de Payolle, is de vervanger van Kennaugh. "Ik heb het voorbije jaar getoond dat mijn conditie goed is", zegt Cummings, die met Chris Froome, Ian Stannard, Geraint Thomas en Adam Yates naar Rio trekt.