• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cicinho over alcoholverslaving: "God gezien na 18 caipirinha's en 14 biertjes"

  Cicinho verdedigde nog de kleuren van Real Madrid.

  De voormalige Braziliaanse international Cicinho heeft de dood in de ogen gekeken door een alcholverslaving. "Ik moest drinken tot ik erbij neerviel", zegt de ex-speler van onder meer Real Madrid en AS Roma.

  Cicinho speelde zich in 2005 in de kijker van Real Madrid op het WK voor clubs. Na een grotendeels mislukt seizoen in Madrid verkaste hij voor veel geld naar AS Roma, maar ook daar kon hij geen potten breken. De laatste jaren speelde hij in Turkije bij Sivasspor.

  De offensieve rechtsback heeft nu toegegeven dat hij jaren met een ernstige alcoholverslaving kampte. Vooral in zijn Italiaanse jaren ging de Braziliaan stevig uit de bocht. "Als ik wist dat ik in het weekend niet zou spelen, vloog ik in de drank", vertelt hij in een interview met ESPN.

  "Ik had thuis een serieuze voorraad. Ik dronk alleen of met slechte vrienden. Ik ging ook graag naar discotheken. Als ik dronk, wist ik van geen ophouden. Ik moest drinken tot ik erbij neerviel. Dat ik geen drugs genomen heb, is enkel omdat ik vreesde gepakt te worden bij een dopingcontrole."

  Cicinho laat uitschijnen dat hij intussen aan de betere hand is. "Ik ben gewaarschuwd dat ik het niet zou overleven als ik zo zou doorgaan. Ik heb het licht gezien na 18 caipirinha's en 14 biertjes. Toen had ik een ontmoeting met God."

  Indien u zelf vragen hebt over alcoholverslaving kunt u hierover terecht bij uw huisarts of de Druglijn. U kunt ook 24u op 24u terecht bij Tele-Onthaal op het gratis telefoonnummer 106 of chat via www.tele-onthaal.be