• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische tennismannen moeten het thuis tegen Brazilië opnemen

  Kapitein Johan Van Herck (l) is tevreden met de loting.

  Als België ook volgend jaar in de Wereldgroep van de Daviscup wil spelen, moet het in september voorbij Brazilië zien te geraken in de play-offs. Dat is het resultaat van de loting in Londen. De Belgische selectie speelt thuis en daar is kapitein Johan Van Herck blij mee.

  Brazilië (ITF-19) kan in theorie rekenen op top 100-spelers Thomaz Bellucci (ATP-49, foto) en Rogerio Dutra Silva (ATP-91). De Brazilianen staan in de barrages nadat ze afgelopen weekend in de Amerikaanse zone Ecuador met 3-1 klopten in de halve finales.

  België, zesde op de ITF-ranking en reekshoofd bij de loting, werd begin maart in de eerste ronde van de Wereldgroep uitgeschakeld door Kroatië. Vorig jaar speelden de Belgen de finale van de Daviscup.

  De confrontatie tegen Brazilië staat op 16, 17 en 18 september op de kalender. De winnaar treedt in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezers gaan in hun continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

  Kapitein Van Herck: "Waarschijnlijk op hardcourt"

  "Dit is een goede loting, zeker omdat we in België spelen. Voor eigen publiek spelen, is buitengewoon", reageert kapitein Johan Van Herck op Facebook. "Dat betekent dat we de omstandigheden van deze ontmoeting mogen bepalen."

  Over de ondergrond heeft Van Herck al een idee. "Gezien de speeldata, de sterktes van onze spelers en het feit dat de Brazilianen graag op gravel spelen, denk ik dat we ons zullen richten op hardcourt. Eerst zal ik natuurlijk overleggen met mijn spelers en staf."

  Daviscup 2016: Wereldgroep

  Halve finales
  Groot-BrittanniëArgentinië2-3
  KroatiëFrankrijk3-2
  Kwartfinales
  ServiëGroot-Brittannië1-3
  ItaliëArgentinië1-3
  TsjechiëFrankrijk1-3
  VSKroatië2-3