• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Amazone Karin Donckers trekt met ambitie naar Rio: "Een medaille kan"

  Karin Donckers is in Rio toe aan haar zesde Olympiade.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Amazone Karin Donckers komt in Rio aan de start van haar zesde Olympische Spelen. Naast de nodige ervaring brengt ze ook heel wat ambitie mee naar het eventingtoernooi in Brazilië. "De ambitie is de top acht te halen, maar Fletcha is het beste paard dat ik ooit had."

  "Eventing is eigenlijk de triatlon van de paardensport", vertelt Karin Donckers. "De sport bestaat uit drie takken: de dressuur, de cross-country en de jumping. Ik trek nu naar mijn zesde Olympiade en ik kijk ernaar uit."

  "Of het aftellen was? Uiteraard, want er kruipt vier jaar voorbereiding in de Olympische Spelen, maar door mijn ervaring weet ik wat me te wachten staat."

  "De bedoeling is om er niet alleen bij te zijn, maar ook om sterk te presteren. De ambitie is een plaats bij de eerste acht en dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Op het WK eerder dit jaar was ik al vijfde met mijn paard Fletcha."

  "Natuurlijk is een topprestatie afhankelijk van heel wat factoren. Zo is de eventing nog altijd een jurysport en ben ik ook aangewezen op het gevoel van Fletcha."

  "Maar met al mijn ervaring kan ik wel zeggen dat Fletcha het beste paard is dat ik ooit had. In dat opzicht is een medaille misschien wel mogelijk."

  Over de Russische dopingproblematiek: "Ook bij ons veel controles"

  Toen Donckers naar de maatregelen van het IOC tegen de Russische dopingproblematiek werd gevraagd, bleef de amazone diplomatisch. "Natuurlijk ben ik voor een cleane sport, maar iedereen over eenzelfde kam scheren, is een drastische beslissing."

  "Ook wij worden vaak gecontroleerd. Ik heb daarover weinig contact met Russische ruiters. Bovendien zijn het vooral de paarden die op doping worden gecontroleerd."

  "Voor de Spelen van Londen waren er heel veel controles. Nu is het iets minder, maar in 12 internationale wedstrijden dit jaar, onderging ik toch 8 dopingcontroles."