• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Tony M. op mijn fiets? Niet Tony Martin, wel Tony Montana"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Hoog bezoek gisteren in Vive le Vélo: niemand minder dan Fabian Cancellara was te gast in het programma van Karl Vannieuwkerke. De Zwitser had ook ploegmaat Jasper Stuyven meegebracht. Bekijk hier de leukste fragmenten van de uitzending. Onderaan het artikel kunt u de volledige aflevering bekijken.

  Cancellara: "Meer ontroerd door "Ciao Fabian" dan door zege"

  Aan het einde van het seizoen hangt Fabian Cancellara zijn fiets aan de haak. "Op 12 november is er nog een leuk evenement "Ciao Fabian" in Het Kuipke. Ik ben er echt door vereerd, want ik had dat niet verwacht", straalt de Zwitser.

  "Ik ben er meer door ontroerd dan door een overwinning. Ik word geëerd in een land waar ik veel bereikt heb. Ik hoop dat het een geweldige avond wordt."

  Video player inladen ...

  Het peloton mist "cola-man" Lucien Blyau

  Lucien Blyau is bij het grote publiek geen bekende naam, maar iedereen in het peloton kent Lucien wel als de man die al jaren cola uitdeelt tijdens de koers. De 91-jarige man is er door een ziekte voor het eerst in jaren niet bij en hij wordt danig gemist door het peloton.

  "Ik denk dat ik voor het hele peloton spreek als ik hem wil bedanken", zegt Thomas De Gendt. Sep Vanmarcke treedt De Gendt bij. "Lucien is een icoon in de koers, alle renners weten wie hij is. Onvervangbaar."

  Video player inladen ...

  Cancellara: "Was even bang toen ik ingesloten was op Ventoux"

  In de Tour was er maandagmiddag een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Nice. "Je kunt daar als renner wel een beetje bij stilstaan, maar de koers gaat wel gewoon door. Ik heb wel gemerkt dat erover gepraat wordt in het peloton", vertelt Jasper Stuyven.

  Fabian Cancellara: "Je merkt ook hier dat er meer politie is dan vroeger. Maar toch kon de Tour de renners niet eens beschermen op de Mont Ventoux. Ik ben de Ventoux alleen opgereden. Er waren enorm veel mensen en die gingen niet opzij. Ik raakte ingesloten, ik was ook even bang."

  Video player inladen ...

  Stuyven: "Het is anders zonder Theuns in de Tour"

  Edward Theuns, kamergenoot en maatje van Jasper Stuyven, moest die Tour verlaten na een zware valpartij. "Het is toch anders zonder hem. Niet alleen op de kamer, maar ook omdat hij iemand is die voor de sfeer zorgt in de groep", vertelt Stuyven.

  "Edward zal sterker terugkeren", weet Fabian Cancellara. "Het is nu gebeurd en we mogen blij zijn dat hij verder kan, want het was een lelijke val. Nu moet hij zijn tijd nemen om goed te herstellen."

  Video player inladen ...

  Cancellara: "Mollema is niet bang om Froome aan te vallen"

  Op de tweede rustdag is Bauke Mollema de nummer twee in het klassement, op 1'47" van leider Chris Froome. "Ik zie hem wel op het podium eindigen", zegt ploegmaat Fabian Cancellara. "Hij oogt nog heel kalm en in de koers rijdt hij heel sterk. Hij wordt ook nog beter."

  "Sinds de rit naar de Mont Ventoux is hij ook mentaal veranderd. Hij is sterker geworden. Door die hele situatie was hij een beetje de verliezer, maar daar heeft hij kracht uit geput. Hij is er klaar voor en wil niet gewoon in het wiel van Froome blijven zitten. Hij is niet bang om aan te vallen."

  Video player inladen ...

  Wie is de Tony M. op de fiets van Fabian Cancellara?

  De fiets waarmee Fabian Cancellara zijn laatste Ronde van Vlaanderen reed, wordt geveild voor het goede doel. Opvallend detail: op het frame staat "Tony M."

  "Dat verwijst naar Tony Montana in de film Scarface", lacht Cancellara. "Na het zien van die film lachten we er wat mee en imiteerden we Tony Montana. Mecanicien Roger heeft dat op mijn fiets gezet."

  Video player inladen ...

  Cancellara: "Sagan heeft allerlei talenten die niemand anders heeft"

  Peter Sagan won maandag de etappe met aankomst in Bern. "Hij is echt uniek", vindt Fabian Cancellara. "Hij heeft allerlei talenten die niemand anders heeft. Hij is heel snel, maar ook sterk op verschillende vlakken."

  Lof dus voor Sagan, al kon Cancellara zich enkele jaren geleden ook flink ergeren aan de fratsen van de Slovaak. "Toen was hij nog jong en ondertussen is hij al wat volwassener geworden. Dat is normaal. Hij wil zich gewoon amuseren en lol trappen, maar niet in de negatieve zin", aldus de Zwitser.

  Video player inladen ...

  Bennett: "Niemand gebruikt zijn remmen in de Tour"

  Maarten Vangramberen zocht voor de rit van maandag de Nieuw-Zeelander George Bennett op. De renner van LottoNL-Jumbo verklapte dat hij in zijn jonge jaren nog rugby gespeeld heeft.

  "Koers is ook oorlog, zeker in de Ronde van Frankrijk. Als je je niet in een goeie positie kunt plaatsen, geraak je nergens. Niemand gebruikt hier zijn remmen. Je moet vechten voor elke centimeter", trekt hij de vergelijking met rugby.

  Video player inladen ...

  Sammy Neyrinck een dag in het spoor van Fabian Cancellara

  Video player inladen ...

  Bernard Hinault zit aan de tafel van Maarten Vangramberen

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Vive le Vélo

  Video player inladen ...