• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zakarin verspeelde kansen op ritzege door probleem met contactlens

  Zakarin moest Majka uiteindelijk laten gaan.

  Ilnoer Zakarin (Katjoesja) bereikte gisteren samen met Rafal Majka (Tinkoff) de top van de Grand Colombier, maar kon zich uiteindelijk niet mengen in de debatten voor de ritzege. Een probleem met een contactlens gooide roet in het eten.

  "In de afdaling van de Colombier kreeg ik een probleem met mijn contactlens", verklaarde Ilnoer Zakarin (Katjoesja) gisteren na de aankomst in Culoz.

  "Ik heb twee keer geprobeerd om de lens weer aan te brengen, maar het was een nerveuze fase in de koers en het is me toen niet gelukt. Ik moest met één lens fietsen en dat was lastig, maar ik kon er niets aan doen."

  Ook ploegleider Dmitri Konysjev bleef met gemengde gevoelens achter. "De vorm van Ilnoer is heel goed, maar hij kon maar met één oog zien", legt de Rus uit.

  "Wij hebben met onze eerste auto gewacht op de tweede volgwagen, waar de reservelenzen van Ilnoer lagen. Dat heeft ons tijd gekost."

  "Ilnoer probeerde de lens daarna op zijn fiets weer aan te brengen, maar hij moest uiteindelijk zelfs afstappen om het probleem op te lossen. Dat mislukte een tweede keer, waardoor hij met één lens naar de finish moest."