• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yuhan Tan: "Top 4 ijzersterk, maar Spelen zitten vol verrassingen"

  Yuhan en Lianne Tan hopen allebei op een verrassing in Rio.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Yuhan en Lianne Tan hopen allebei op een verrassing in Rio.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Yuhan en Lianne Tan verdedigen de Belgische kleuren op het olympische badmintontoernooi. "In principe zijn de Chinezen zo sterk dat een medaille heel moeilijk wordt", zegt Yuhan Tan.

  Yuhan Tan (29) deed al olympische ervaring op in Londen in 2012 en sluit zijn internationale carrière nu af in Rio. "Het is het belangrijkste toernooi in onze sport. Het is het hoofddoel waar elke professional jarenlang naartoe werkt", vertelt de Belgische topper.

  "Het wordt mijn laatste grote internationale toernooi. Of een medaille daar iets aan zal veranderen? Misschien zou ik mijn mening dan wel herzien."

  "In het badminton speelt de top vier eigenlijk op alle grote toernooien de halve finales tegen elkaar. Dat zijn twee Chinezen, een Maleisiër en een Deen. En in principe zijn de Chinezen zo sterk dat een medaille heel moeilijk wordt. Het is gewoon een Aziatisch gedomineerde sport."

  "Maar op de Olympische Spelen zijn er altijd meer verrassingen, dus hopelijk kan ik daar voor zorgen. Ik heb in Londen geleerd om rustig te blijven. Ik weet nu wat ik mag verwachten."

  Lianne Tan: "Zou mooi zijn om door de poules te geraken"

  Ook zus Lianne Tan staat klaar voor haar tweede olympische ervaring: "Ik ben heel blij met de kwalificatie. Na Londen wou ik het nog een tweede keer meemaken en ik heb er vier jaar naartoe geleefd."

  "Het is wachten op de loting voor ik kan zeggen wat een haalbaar doel is. Maar het zou mooi zijn om door de poules te geraken. De zilveren medaille in Bakoe heeft getoond dat ik tegen de beste Europeanen kan winnen. Als ik mijn beste niveau haal, kan ik misschien voor een verrassing zorgen."