• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke: "Zonder mij zat Groenewegen op het vliegtuig naar Nederland"

  Groenewegen bereikte gisteren de finish met de bus.

  Dylan Groenewegen kende gisteren een bijzonder lastige dag in de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse kampioen moest al snel het peloton laten rijden, maar kon de 15e etappe dankzij de hulp van ploegmaat Sep Vanmarcke toch overleven. "Dylan stond op het punt om te kraken", zegt Vanmarcke bij de NOS.

  "Ik denk dat Dylan nu op het vliegtuig zou zitten als ik hem gisteren niet had opgewacht", vertelde Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo) voor de start van de 16e etappe. Onze landgenoot sleurde gisteren zijn kopman Dylan Groenewegen door een moeilijke dag.

  "Dylan stond op het punt om te kraken. Hij riep in zijn oortje dat hij niet meer kon. Hij zegt dat niet snel en hij stond redelijk geparkeerd. Ik heb hem opgewacht, heb hem op sleeptouw genomen en heb hem aangemoedigd."

  "Dan zeg je dat we niet te lang meer moeten klimmen en dat er op de volgende col een bus zal zijn. Je vertraagt dan tot het tempo dat hij op dat moment aankan. Toen hij in de bus zat, kon hij er blijven. Dylan was me dankbaar en was blij dat ik hem opgewacht heb."