• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke: "Mijn aanval was niet gepland"

  Vanmarcke mocht vandaag voor eigen succes fietsen.

  Peter Sagan kon met een ultieme jump zijn ritzege veilig stellen, maar ook de Belgen lieten zich niet onbetuigd in de slotfase. Greg Van Avermaet sprintte naar de tiende plaats, Sep Vanmarcke liet zich opmerken met een late uitval en een zevende plaats.

  Sep Vanmarcke was in deze zestiende etappe de beste Belg van het pak. De renner van LottoNL-Jumbo viel aan op een kasseiheuveltje en was de eerste om te reageren na de etappe.

  "De ploeg heeft mij mooi afgezet en ik zag dat de rest op de limiet reed. Mijn aanval was niet gepland, maar door de pittige finale en de hitte veranderde ik plots mijn gedacht."

  "Ik keek even wie in het wiel zat en met Navardauskas leek ik over een ideale metgezel te beschikken. Helaas lag het tempo in de slotfase te hoog, waardoor alles herleid werd tot een sprint."

  "Ik heb me dan nog aan het wiel van Valverde geplaatst. Eens Kristoff vertrok, was het over. Dat ik dan nog in de top tien eindig, is op zich niet zo speciaal."

  "Dit was de enige etappe die ik persoonlijk had aangevinkt. Ik ben dan ook blij dat ik hier voor mijn kansen heb kunnen vechten."

  Van Avermaet: "Serieus nummertje van Etixx-mannen"

  Greg Van Avermaet had met zijn tiende plaats op meer gehoopt. "Door het tempo van Barguil was het onmogelijk om weg te geraken op dat kasseiheuveltje. Ik hoopte dan op mijn sprint, maar die andere mannen kan ik moeilijk kloppen."

  "Ik zat bij Boasson Hagen en heb toen even geaarzeld om mijn sprint op gang te trekken. Maar eigenlijk raakte ik nooit op de eerste rij en dan weet je dat je sprint voor een ereplaats."

  De Belg van BMC stond in zijn nabeschouwing ook even stil bij de aanval van het duo Tony Martin-Julian Alaphilippe. "Dat was een serieus nummertje. Het peloton heeft op die manier een zware dag gehad, want we moesten hard rijden om hen nog terug te halen."