• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Valverde is speerpunt in Spaanse ploeg voor olympische wegrit

  Alejandro Valverde is de Spaanse nummer 1 voor Rio.

  Alejandro Valverde is de Spaanse kopman voor de olympische wegrit. Alberto Contador maakt geen deel uit van de Spaanse selectie. Hij heeft nog te veel last van de blessures die hem tot een opgave dwongen in de Ronde van Frankrijk.

  De niet-selectie van Alberto Contador is niet meteen een verrassing. De 33-jarige Spanjaard had vorige week zelf ook al laten verstaan dat hij nog te veel hinder ondervindt van de blessures die hij opliep in de Tour.

  In afwezigheid van Contador wordt Alejandro Valverde de onbetwiste kopman van de Spaanse ploeg voor de olympische wegrit, op 6 augustus. Valverde krijgt de steun van drie Movistar-ploegmaats: Imanol Erviti, Jon Izaguirre en Jonathan Castroviejo.

  Joaquim Rodriguez (Katjoesja) maakt de selectie compleet. Rodriguez (foto) is bezig aan zijn laatste maanden als profrenner en mag in Rio de Janeiro nog zijn olympisch debuut maken, net als Erviti en Izaguirre. Die laatste zal op 10 augustus ook de tijdrit rijden, net als Castroviejo.