• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Probeerde Martin wraak op Cancellara te nemen voor Vuelta-rit uit 2013?

  Tony Martin (Etixx-Quick Step) schudde in de 16e etappe van de Tour een stevig nummertje uit zijn kuiten. De Duitser nam ploegmaat Julian Alaphilippe op weg naar Bern, de thuishaven van Fabian Cancellara, kilometers op sleeptouw. Gaven de herinneringen aan een Vuelta-rit uit 2013 Martin vleugels?

  29 augustus 2013: Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) begint in de zesde etappe van de Ronde van Spanje aan een schijnbaar onmogelijke opdracht. De Duitse hardrijder valt aan, maar krijgt geen gezelschap.

  Martin wordt de auteur van een indrukwekkende solo van meer dan 170 kilometer, die pas op enkele meters van de aankomst beëindigd wordt.

  Een ultieme inspanning van Fabian Cancellara (RadioShack-Leopard) doet de droom van Martin uiteenspatten. Michael Mørkøv (Saxo-Tinkoff) is uiteindelijk de lachende derde en wint, Cancellara wordt derde en Martin zevende.

  Radiocommentator Christophe Vandegoor merkte op dat Tony Martin vandaag misschien wel aan een nieuwe nummertje bezig was, op weg naar Bern, de thuishaven van... Fabian Cancellara.

  Vandegoor: "Move van Cancellara lag zwaar op de maag van Martin"

  "Zou dit de ultieme wraak kunnen zijn voor Tony Martin op Fabian Cancellara? Weet je wat, zegt Martin, ik zal jou eens een poepje laten ruiken. Of zoeken we het nu te ver? Het is toch een mooie theorie", legt onze commentator uit.

  "Die aanval was zo'n huzarenstukje. De status van Cancellara, de man die altijd wereldkampioen tijdrijden werd, was toen overgenomen door Martin en hij wou dat niet laten gebeuren."

  "Cancellara heeft hem gegrepen op 30 meter van de finish. Dat heeft heel lang zwaar op de maag van Martin gelegen." Uiteindelijk werd Martin op 22 kilometer van de aankomst tot de orde geroepen.

  Foto's van de etappe uit 2013