• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Meesterknecht Poels: "Ik kan niet altijd aan de eisen van Froome voldoen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Chris Froome kon gisteren op weg naar Culoz nog maar eens rekenen op een ijzersterke Sky-brigade. Vooral luitenant Wout Poels veroorzaakte met zijn indrukwekkende tempo een zekere passiviteit bij de uitdagers van Froome. "Het ging wel lekker", bleef de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik bescheiden bij de NOS.

  "Het was een heel lastige rit, maar het ging wel lekker", was de analyse van Wout Poels bij de NOS. De Nederlander nam de dubbele beklimming van de Grand Colombier gisteren voor zijn rekening.

  Op een prikje van Aru en Bardet na, bleef het windstil bij de concurrenten van Froome, vooral door het stevige tempo van Poels. "Ik kijk dan niet de hele tijd op mijn metertje, maar doe het ook voor een stukje op het gevoel."

  Even leek Froome zelf aan te zetten voor een aanval, maar veel meer dan een vreemde schijnbeweging was dat uiteindelijk niet. "Volgens mij doet Chris wel vaker rare dingen", grapte Poels.

  De gele trui communiceert ook voortdurend met de volgwagen. "Of ik al die zaken dan ook te horen krijg? Ja, helaas wel", lachte Poels.

  "Dat is dan vooral om aan te geven hoe hard we moeten rijden en om te zeggen dat we goed bezig zijn. Froome stuurt me wel een beetje, maar ik kan niet altijd aan al zijn eisen voldoen. Al ging het vandaag (gisteren, red) wel super."

  Ook in Vive le Vélo kwam de prestatie van Poels aan bod

  Video player inladen ...