• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lavillenie verwerkt EK-blamage met sprong over 5,96m

  Renaud Lavillenie doet het heel wat beter dan twee weken terug (foto).

  De Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie is in Sotteville over 5,96 meter gewipt. Dat is een bestewereldjaarprestatie en wat eerherstel na zijn flop op het Europees kampioenschap van twee weken geleden in Amsterdam.

  Op het EK was Renaud Lavillenie de schlemiel. Terwijl geen enkele concurrent hoger dan 5,60 meter raakte, begon hij het concours toch pas op 5,75 meter. Na drie gemiste pogingen was hij laatste.

  Vandaag in Sotteville-lès-Rouen ging het Lavillenie beter af. De 29-jarige raakte uiteindelijk over 5,96 meter. Niemand deed dit seizoen al beter. Hij probeerde het daarna nog op 6,01 meter, maar dat lukte niet.