• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Koppeltijdrit Martin-Alaphilippe wordt beloond met dubbele strijdlust

  Martin en Alaphilippe beulden elkaar bijna 200 kilometer af.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Martin en Alaphilippe beulden elkaar bijna 200 kilometer af.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Zoek woensdag niet naar één rood rugnummer voor de meest strijdlustige renner in het peloton. De wedstrijdjury heeft vandaag twee renners beloond voor hun ondernemingszin: Tony Martin en Julian Alaphilippe.

  Tony Martin en Julian Alaphilippe schonken Etixx-Quick Step vandaag zeer veel aandacht. Het duo had zin in een groot avontuur op weg naar Bern en verzorgde bijna 170 kilometer het voorspel.

  Martin en Alaphilippe werden ingerekend door de sprintersploegen, maar kregen toch een troostprijs voor hun dappere poging. De Duitser en de Fransman mochten allebei de prijs voor de strijdlust komen ophalen.

  Een duo dat beloond wordt met de strijdlust, het gebeurt niet elke dag in de Tour. In 2011 deelde de jury de prijs uit aan Johnny Hoogerland én Juan Antonio Flecha, twee slachtoffers van de beruchte prikkeldraadaanrijding met een auto.

  Martin: "Cancellara? Heeft geen rol gespeeld"

  • Julian Alaphilippe: "Tony verdiende de prijs meer dan ik, maar we schrijven toch een beetje geschiedenis. We wilden in de ontsnapping zitten, maar met Tony alleen op pad gaan, dat was niet het plan. We winnen niet, maar houden er wel goeie herinneringen aan over."
  • Tony Martin: "Of we in onze kansen geloofden? We hebben echt niet voorop gereden om gewoon maar de tv-uitzending te halen, hé. Je weet nooit dat de sprintersploegen gokken en niet echt willen achtervolgen. In de Tour moet je het proberen, anders win je nooit. Of ik revanche op Cancellara wou nemen? Neen, absoluut niet. De situatie was er nu eenmaal. Cancellara heeft geen rol gespeeld."

  Kijk hieronder nog eens naar de val van Hoogerland en Flecha: