• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geen Belgen op shortlist voor verkiezing Beste Speler van Europa

  Hazard zal dit jaar niet winnen, Bale maakt wel nog kans.

  Er zal ook dit jaar geen Belgische voetballer uitgeroepen worden tot UEFA-speler van het jaar. Op de shortlist van tien kandidaten die de Europese voetbalbond vandaag bekendmaakte, staat geen enkele landgenoot.

  Eden Hazard (Chelsea), vorig jaar nog zesde, strandde als beste Belg op de 19e plaats. Toby Alderweireld (Tottenham) en Kevin De Bruyne (Manchester City) delen dan weer de 30e plaats met onder anderen Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund).

  Tien namen maken wel nog kans om Lionel Messi (Barcelona) op te volgen. Behalve de Argentijn zelf zijn dat Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos, Pepe (allen Real Madrid), Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Gianluigi Buffon (Juventus), Thomas Müller, Manuel Neuer (beiden Bayern München) en Luis Suarez (Barcelona).

  De winnaar wordt bekendgemaakt op 25 augustus in Monaco, bij de loting voor de groepsfase van de Champions League. De lijst van tien namen werd gestemd door journalisten van de landen die aangesloten zijn bij de UEFA.

  Will Grigg op plaats 25

  Dat de stemming wel met een korreltje zout moet worden genomen, blijkt uit de opvallende 25e plaats van de Noord-Ier Will Grigg. De spits van de Engelse tweedeklasser Wigan vergaarde wereldfaam tijdens het EK dankzij een liedje, maar hij speelde geen minuut in Frankrijk.

  Plaatsen elf tot dertig
  PlaatsSpelerPloeg
  11.Riyad MahrezLeicester City
  12.Jamie VardyLeicester City
  13.Dimitri PayetWest Ham United
  14.Jérôme BoatengBayern München
  15.Arturo VidalBayern München
  16.Luka ModricReal Madrid
  17.N'Golo KantéLeicester City/Chelsea
  18.Zlatan IbrahimovicPSG/Manchester United
  19.Eden HazardChelsea
   Andres IniestaBarcelona
   NeymarBarcelona
   Renato SanchesBenfica/Bayern München
  23.Robert LewandowskiBayern München
  24.Gonzalo HiguainNapoli
  25.Giorgio ChielliniJuventus
   Diego GodinAtletico Madrid
   Will GriggWigan
   Hugo LlorisTottenham
   Paul PogbaJuventus
  30.Toby AlderweireldTottenham
   Pierre-Emerick AubameyangBorussia Dortmund
   Kevin De BruyneManchester City
   Kevin GameiroSevilla
   Blaise MatuidiPSG
   Georges-Kévin N'KoudouMarseille
   Jan OblakAtletico Madrid
   Grzegorz KrychowiakSevilla/PSG