• home
 • video
 • pas verschenen

  Tine Deckers mag voor de zesde keer naar Hawaï

  Deckers werd vandaag tweede in de Ironman van het Verenigd Koninkrijk.

  Tine Deckers heeft zich met een tweede plaats op de Ironman van het Verenigd Koninkrijk geplaatst voor de Ironman van Hawaï, het officieuze wereldkampioenschap triatlon. "Ik mag in Hawaï starten met ambitie", blikt de 38-jarige atlete vooruit.

  Tine Deckers besliste pas laat om deel te nemen aan de Ironman van Hawaï, maar had voor een definitieve selectie nog een goede uitslag nodig in een andere Ironman-triatlon.

  Die kwam er vandaag met een tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk. Deckers kwam als tweede het water uit en legde uiteindelijk ook beslag op die positie na het fietsen en het lopen. De tijd van Deckers: 9u45'21".

  Enkel de Britse triatlete Lucy Gossage deed beter dan Deckers met een tijd van 9u26'05". "Gossage had de dag van haar leven en heeft vandaag verdiend gewonnen. Er zat niet meer in dan een tweede plaats en daar kan ik mee leven."

  "Toch is het jammer dat je je krachten op die manier moet verspillen om erbij te kunnen zijn in Hawaï. Het wordt dringend tijd dat Ironman hier iets gaat aan doen. Toch ben ik heel blij met de kwalificatie. Ik heb voldoende tijd om me voor te bereiden en trek met ambitie naar Hawaï."

  Voor Deckers wordt het op 8 oktober de zesde deelname aan de prestigieuze Ironman van Hawaï.