• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns blijft nog enkele dagen in ziekenhuis na succesvolle operatie

  Edward Theuns zal zijn fiets een poosje moeten missen.

  Edward Theuns is vanochtend in Gent succesvol geopereerd. Vrijdag brak de renner van Trek-Segafredo zijn ruggenwervel na een zware smak in de Tour-tijdrit. "Het zou wel eens kunnen dat hij dit seizoen niet meer in actie komt, maar het is nog te vroeg om daar definitieve uitspraken over te doen", laat de ploeg weten.

  Na overleg werd vrijdagavond al beslist Edward Theuns om over te brengen naar een Gents ziekenhuis, waar hij zondagochtend om 10 uur succesvol geopereerd is.

  De operatie was nodig omdat de breuk die hij opgelopen had niet stabiel was en er vrees was voor neurologische gevolgen. "De operatie nam drie uur in beslag", stelt Tim Vanderjeugd, de persverantwoordelijke van Trek-Segafredo.

  Theuns wordt nog één nacht op de afdeling intensieve zorg gehouden en daarna moet hij nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven. Over de duur van Theuns' revalidatie wil Vanderjeugd nog niet te veel kwijt.

  "Dat is nog te vroeg om te zeggen. Een breuk in de ruggenwervel zal zeker enkele weken van herstel vragen. De revalidatie zal zijn tijd vragen en van fietsen zal een hele poos geen sprake zijn. Het zou wel eens kunnen dat hij dit seizoen niet meer in actie komt, maar het is nog te vroeg om daar definitieve uitspraken over te doen."