• home
 • video
 • pas verschenen

  Servië zet Brazilië opzij in finale van de World League

  Servië torende hoog boven Brazilië uit: 3-0.

  De Braziliaanse volleyballers hebben een blauwtje gelopen op weg naar "hun" Olympische Spelen volgende maand. In de finale van de World League was Servië, dat zich niet kon plaatsen voor de Spelen, met 3-0 te sterk.

  Brazilië is met negen eindzeges recordhouder in de World League. De Brazilianen sloten de groepsfase in Wereldgroep I ook dit jaar als eerste af, met maar één nederlaag, uitgerekend tegen Servië.

  Ook in de finale in Krakau bleek Servië weer de angstgegner met dienst. Onder impuls van Marko Ivovic, die 16 punten maakte, won Servië met 3-0 (25-22, 25-21 en 25-21). Na vijf verloren finales staat Servië eindelijk in het winnende kamp in de World League.

  De eindzege zal de pijn van het missen van de Olympische Spelen, nadat Servië op het olympisch kwalificatietoernooi slechts vijfde was geworden, wellicht een beetje kunnen verzachten.

  De Red Dragons sloten hun campagne in Wereldgroep I van de World League af op een puike achtste plaats en strijden volgend jaar weer tegen het kruim van de volleybalwereld.

  Enkele tweets over de World League-finale:

  Herbekijk hieronder integraal de World League-finale: