• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Hebben niet de tijd om een volledig nieuwe ploeg te bouwen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Michel Preud'homme heeft op de jaarlijkse fandag van Club Brugge vooruitgeblikt op het komende voetbalseizoen. Hij blijft in een vernieuwde rol bij de de landskampioen. "Daardoor heb ik meer tijd om mij op de belangrijke dingen te focussen." Preud'homme liet zijn licht ook even schijnen over de Rode Duivels. "Ik ben geen vrije trainer."

  Op transfervlak is het opvallend stil bij Club Brugge. Met Thomas Pina rondde de landskampioen nog maar één inkomende transfer af. "Het is een bewuste keuze om niet veel aan de spelerskern te veranderen", aldus Michel Preud'homme.

  "We hebben de tijd niet om een volledig nieuwe ploeg te bouwen. De Champions League komt er al snel aan en dus moet er niet te veel veranderen. Het is een bewuste keuze om zoveel mogelijk spelers te behouden."

  "Thomas Meunier houden was onmogelijk, want dat sleepte al een eventjes aan. We gaan nog op zoek naar een nieuwe rechtsachter en het kan ook zijn dat we aanvallend nog een versterking binnenhalen. De basis is heel groot, dus veel moet er niet meer gebeuren."

  Preud'homme begint aan zijn derde seizoen bij Club Brugge in een licht gewijzigde rol. "Het verschil valt wel mee. Om een voorbeeld te geven: in plaats van af te zakken naar Brugge voor een uitlooptraining na een oefenwedstrijd, kon ik Standard gaan bekijken tegen Chievo."

  "Dat is een andere manier van werken. Ik blijf bezig, maar heb nu meer tijd om me te focussen op de belangrijkste zaken. Zo gaan we werken en tot nu toe gaat het heel goed."

  "Ik heb mijn woord gegeven aan Club Brugge en blijf dan ook"

  Door het ontslag van Marc Wilmots werd Preud'homme door heel veel waarnemers naar voren geschoven als nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Preud'homme gaat niet in op die uitnodiging. "Ik heb mij geëngageerd om bij Club Brugge te blijven en ik ga mijn woord dan ook houden. Ik blijf bij Club Brugge. Punt."

  "Ik wil eigenlijk niet te veel over de Rode Duivels praten. Het is niet de eerste keer dat ik in verband word gebracht met de nationale ploeg, maar ik ben geen vrije trainer. Het doet mij veel plezier dat ik door velen als de ideale kandidaat word gezien, maar er zijn nog veel andere goede trainers."