• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Een van de zwaarste koersen in mijn carrière"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Serge Pauwels (Dimension Data) nestelde zich weer in de vlucht van de dag, maar moest na een loodzware etappe vrede nemen met de zesde plaats. "Dat resultaat is wat ik vandaag waard was", was de eerlijke analyse van Pauwels.

  "Ik heb de hele dag à bloc gereden", vertelde Serge Pauwels, die vandaag zesde werd. "Dit was een van de zwaarste koersen ooit. Maar dat was wel te verwachten, want het was vandaag geen meter vlak."

  "Ik had goeie benen en heb opnieuw alles op de ontsnapping gezet, omdat ik veronderstelde dat de vlucht ver zou geraken."

  "Dat is ook gebeurd, maar als je de andere renners in de kopgroep zag... Dat is de absolute wereldtop. Die zesde plaats, dat resultaat is wat ik vandaag waard was."

  Pauwels geraakte wel in de vlucht van de dag, bollenman Thomas De Gendt niet. "Thomas had al een paar pijlen verschoten voor die eerste klim van eerste categorie. Ik dacht dat dat niet zo verstandig was, want ik wist dat die eerste klim heel lastig was."

  "Niet te veel risico genomen"

  "Het was echt wel een heel zware dag", gaat Serge Pauwels voort. "Ook die laatste klim, de Lacets du Grand Colombier, was bijzonder lastig. En de afdaling naar de finish was zeer gevaarlijk, met enkele linke bochten die niet echt goed aangegeven waren. Ik heb niet te veel risico's genomen, want ik was in deze Tour al eens gevallen."