• home
 • video
 • pas verschenen

  Luypaert na matig voorbereidingstoernooi: "Toch vol vertrouwen naar Rio"

  Loïck Luypaert: "Wij hebben een betere ploeg dan Groot-Brittannië"

  De Red Lions hebben met twee nederlagen en een gelijkspel niet veel vertrouwen kunnen tanken op de Ergo Masters. Loïck Luypaert ziet geen redenen tot ongerustheid: "We hebben tegen drie medaillekandidaten gespeeld, dus die resultaten zijn geen schande."

  De Belgische hockeymannen legden de voorbije dagen in Düsseldorf (Dui) de laatste hand aan hun olympische voorbereiding. Tegen Nederland en olympisch kampioen Duitsland gingen de Belgen met 2-3 onderuit en tegen Groot-Brittannië zag België een zege op de valreep door de neus geboord.

  "Tegen Groot-Brittannië hebben we de zege uit handen gegeven", is Loïck Luypaert eerlijk. "Wij kregen een gele kaart op vijf minuten van het einde en zij hebben dat uitgebuit. We hadden graag afgesloten met een overwinning, maar het werd het zoveelste gelijkspel tegen Groot-Brittannië."

  Ook een maand geleden, op de Champions Trophy, kende het duel België-Groot Brittannië geen winnaar. Laat nu net die Britse ploeg de eerste tegenstander zijn in Rio. "Het is een raar gegeven. De laatste twee wedstrijden tegen hen hebben we wel zwaar gedomineerd. Enkele kleine foutjes en details hebben ons genekt. Eigenlijk zijn wij wel de betere ploeg. In Rio gaan we dan ook vol voor de overwinning."

  Met een vijfde plaats (op zes ploegen) op de Champions Trophy en het uitblijven van een glansprestatie op de Ergo Masters, loopt de voorbereiding richting Rio niet van een leien dakje. "Vandaag hebben we toch een bitter gevoel, maar aan ons spel ligt het zeker niet. We missen een klein beetje scherpte, zowel in de aanvallende als verdedigende cirkel, maar dat komt wel in orde."

  "Low risk hockey om een zege vast te houden"

  Van paniek is geen sprake bij Loïc Luypaert: "We hebben tegen drie medaillekandidaten gespeeld de afgelopen dagen, dus op zich zijn die resultaten geen schande. Het is jammer, maar we vertrekken toch vol vertrouwen naar Rio."

  Het grootste manco van de Lions lijkt dat zeges vaak niet over de streep getrokken worden. "Dat is inderdaad een stukje maturiteit die erbij komt kijken. We hebben daar een speciale tactiek voor: low risk hockey om de zege toch vast te houden", besluit Luypaert hoopvol.