• home
 • video
 • pas verschenen

  Iron Man Jan Frodeno verbetert wereldrecord triatlon

  Jan Frodeno trakteert zichzelf op een groot glas bier.

  Wereldkampioen Jan Frodeno heeft het wereldrecord triatlon met bijna zes minuten scherper gesteld. De 34-jarige Duitser won in eigen land de volledige triatlon van Roth in 7 uur, 35 minuten en 39 seconden.

  Jan Frodeno verbeterde de tijd van zijn landgenoot Andreas Raelert met bijna zes minuten. Raelert had vijf jaar geleden 7 uur, 41 minuten en 33 seconden nodig voor 3,86 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer lopen in Roth.

  Ex-wereldrecordhouders Vanhoenacker en Van Lierde

  Andreas Raelert stelde in 2011 het wereldrecord van Marino Vanhoenacker scherper. Vanhoenacker had de Ironman-wedstrijd van Oostenrijk gewonnen in 7 uur en 45 minuten en 58 seconden. Hij was toen vier minuten sneller dan de vorige recordhouder Luc Van Lierde.