• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt verliest de bollentrui: "Wil voor een tweede ritoverwinning gaan"

  De Gendt verliest de bolletjestrui aan Rafal Majka.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De Gendt verliest de bolletjestrui aan Rafal Majka.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Thomas De Gendt kon vandaag een uitstekende zaak doen in het bergklassement, maar zat niet mee in de juiste ontsnapping. Rafal Majka was wel mee en neemt de bolletjestrui over van De Gendt. "Ik heb het nog geprobeerd, maar moest zelfs even het peloton laten gaan."

  Thomas De Gendt probeerde in de beginfase van de etappe nog om mee te springen in de juiste ontsnapping, maar toen de goede vlucht met 30 renners vertrok, was De Gendt niet mee.

  De ritwinnaar op de Mont Ventoux was achteraf eerlijk in zijn reactie. "Ik had vandaag de benen niet om mee te zitten. Zo simpel is het. Ik heb het nog geprobeerd in het begin, maar op de eerste klim moest ik zelfs het peloton eventjes laten gaan. Toen wist ik dat het niet zou lukken."

  "Ik had er rekening mee gehouden dat ik mijn trui kon verliezen. Het gat met Majka is nu 37 punten en dat is vrij veel. Ik wil nu voor een tweede ritoverwinning proberen te gaan. Dat is het hoofddoel en dan zie ik wel of die bollentrui er nog in zit of niet."

  Majka: "Ook Pauwels en Costa doen nog mee voor de bollen"

  Rafal Majka was na de rit, ondanks zijn nederlaag in de sprint tegen Pantano, tevreden met de bollentrui. "Ik ben heel blij met deze trui. We hebben nu twee truien in de ploeg. Het wordt een zwaar gevecht en ik zie naast Thomas De Gendt nog een aantal concurrenten in het bergklassement, zoals Serge Pauwels en Rui Costa."

  "Ik voelde me sterk en dat was een opsteker na mijn eerdere valpartij in deze Tour. Ik heb het een paar dagen niet zo gemakkelijk gehad. Ik heb nog pijn aan mijn arm, maar ik ben blij dat hij niet gebroken is."

  "Het is jammer dat ik hier niet win, maar ik wist dat ik een vette kluif had aan Pantano, hem moest lossen op de klim en dat hij heel snel was aan de meet. Ik kan hier mee leven. Twee keer derde, nu tweede, misschien win ik ooit wel nog eens een etappe in de Tour."