Ga naar de inhoud

meest recent

      VIDEO: Efficiënt AA Gent pakt Ajax in achter gesloten deuren

       za 16 juli 2016 18:45
      Gent won met 0-2 op bezoek bij Ajax.
      AA Gent heeft in een oefenwedstrijd Ajax geklopt met 0-2. De wedstrijd zou eerst niet worden gespeeld uit veiligheidsoverwegingen, maar werd deze middag toch afgewerkt in het oefencomplex van de Nederlandse vicekampioen, achter gesloten deuren.

      Ajax kondigde gisteren aan dat de geplande oefenwedstrijd tegen AA Gent niet gespeeld kon worden omdat het over informatie beschikte dat de harde supporterskern van de Nederlanders naar Nieuwleusen zou afzakken.

      De burgemeester van Nieuwleusen liet weten dat de veiligheid van de supporters niet gegarandeerd kon worden, waarna de partij werd afgelast.

      De oefenwedstrijd werd vandaag dan toch afgewerkt, zij het achter gesloten deuren in het oefencomplex van Ajax in Amsterdam. Peter Bosz, de nieuwe trainer van Ajax stuurde een pak basisspelers het veld in tegen Gent.

      Dat AA Gent toonde zich bijzonder efficiënt in de Nederlandse hoofdstad en haalde het met 0-2. Coulibaly scoorde voor de rust met het hoofd, Riedewald gleed de dubbele voorsprong na de onderbreking in eigen doel.

      Voor Gent zit de oefencampagne er meteen op. Het opent op 31 juli de nieuwe competitie op het veld van KV Kortrijk.

      AA Gent speelde met:

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Videoverslag van de wedstrijd: