• home
 • video
 • pas verschenen

  Verwimp werpt zich in Aken op tot kanshebber olympische finale

  Verwimp hoopt in Rio op een finale.

  De 22-jarige Jorinde Verwimp is vanmiddag tiende geworden in de Grand Prix Special op het Wereldfestival van de Paardensport in Aken. Een olympische finale lijkt hierdoor tot de mogelijkheden te behoren. "Mijn prestaties hier geven mij dus heel veel vertrouwen voor Rio."

  Ondanks het feit dat haar 16-jarige ruin Tiamo niet fris zat, haalde Verwimp met haar tiende plaats (92,961%) probleemloos de finale van de Grand Prix Special in Aken.

  "Tijdens de opwarming voelde ik al dat Tiamo moe was en dat heeft zich tijdens de proef vertaald in een aantal kleine foutjes", legt Verwimp uit. "Hij was iets trager en minder fijn in de afwerking. En dat heeft punten gekost. Zonder die vermoeidheid raken we vlotjes in de buurt van 74 procent."

  Jorinde Verwimp heeft een aantal belangrijke troeven in handen om ook op de Olympische Spelen van Rio in de finale te geraken. "Tiamo is niet gemakkelijk onder de indruk van de omstandigheden en zelf raak ik ook nooit in een stressmodus. Op uitzondering van de Nederlanders is de top van de dressuur hier in Aken aanwezig en dus krijgen we in Rio een deelnemersveld dat in kwaliteit de vergelijking met Aken kan doorstaan. Mijn prestaties hier geven mij dus heel veel vertrouwen voor Rio."

  Verwimp kijkt met heel veel zin uit naar de finale van zondag. "We gaan Tiamo goed laten rusten en de Kür is een discipline die ik bijzonder graag rij. Het is een een proef die helemaal door jezelf bedacht is, zowel wat betreft onderdelen als wat betreft de muziek. Daar zit dus zo veel persoonlijke logica in dat het een het ander als vanzelfsprekend op elkaar laat opvolgen."

  De Duitse Kristina Bröring-Sprehe (83,725 %) pakte de overwinning in Aken voor haar landgenoten Dorothee Schneider (81,902) en Isabell Werth (80,686).