• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns keert terug naar België: "Operatie in Gent"

  Theuns kwam gisteren zwaar ten val.

  Edward Theuns kwam vrijdag zwaar ten val in de tijdrit. De renner van Trek-Segafredo brak daarbij een ruggenwervel. Om verschillende redenen werd er besloten om de operatie in Gent te laten plaatsvinden. Theuns zal mogelijk vanavond nog geopereerd worden.

  Theuns smakte in de tijdrit hard tegen de grond nadat de wind hem te pakken kreeg. Onze 25-jarige landgenoot brak zijn ruggenwervel en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Aubenas. De breuk is niet stabiel en daarom moet Theuns onder het mes.

  "Het is een operatie die niet kan uitgevoerd worden in het ziekenhuis van Aubenas", stelt persverantwoordelijke Tim Vanderjeugd van Trek-Segafredo.

  "Sowieso moest Edward overgebracht worden naar een ander ziekenhuis, in Nîmes of in Lyon, waar ze de expertise hebben om die operatie te doen. Die verplaatsing zou dan met een helikopter gebeuren."

  Na overleg is vrijdagavond beslist om meteen de reis naar België te maken. "Om verschillende redenen", legt Vanderjeugd uit. "De medische expertise die er is in België, het comfort om dicht bij huis te zijn, enzovoort. Edward wordt met het vliegtuig vanuit Avignon naar België gevlogen. Hij zal in Gent geopereerd worden, mogelijk vanavond nog."