• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana over lift met motor: "Dat was om een val te vermijden"

  Quintana greep een wiel vast van de neutrale motor.

  Nairo Quintana kwam gisteren in nauwe schoentjes nadat een opmerkelijk filmpje gretig op de sociale media gedeeld werd. De Colombiaan klampte zich tijdens de beklimming van de Mont Ventoux vast aan een neutrale motor, maar gaf vanochtend aan Sporza zijn versie van de feiten.

  "Ik wou de motor aan de rechterkant voorbijsteken, maar de motor week zelf uit naar rechts. Ik kwam bijna ten val en heb me daarom vastgeklampt, zoals enkele anderen", was de uitleg van Quintana aan Sporza.

  Sky, de ploeg van concurrent Chris Froome, tilde niet te zwaar aan de beelden. "Quintana probeerde een val te vermijden. Als er zoveel auto's en motoren voor je rijden, dan kun je beter proberen recht te blijven. Het stelt niets voor."

  Trek, de formatie van Bauke Mollema, formuleerde toch een bedenking. "Normaal moet je voor zo'n actie gesanctioneerd worden, maar blijkbaar hadden de commissarissen de koers toen al geneutraliseerd", klonk het gisteren.